Pilates Ruiselede Groepspraktijk In Balans

Wat is het?

Pilates is een (actieve) bewegingsvorm waarbij de focus ligt op houding, stabiliteit, coördinatie en flexibiliteit.  Specifieke oefeningen worden gekoppeld aan ademhalingspatronen met als uitgangspunt een verbetering van lichaam en geest.

Bij pilates wordt het volledige lichaam getraind maar wordt steeds gestart vanuit een basis: rompstabiliteit of ‘core stability’ genoemd.  Een beweging start dus vanuit het centrum van het lichaam, waarbij de diepe buikspieren, rugspieren, nekspieren en bekkenbodemspieren aangespannen worden om zo een stabiele basis te voorzien.

We streven steeds naar een functionele cross-over.  Hiermee bedoelen we dat de aangeleerde bewegingspatronen ook geïntegreerd worden in het dagelijks leven. 

Pilates heeft verschillende voordelen zoals een beter lichaamsbewustzijn, betere stabiliteit en proprioceptie, betere houding, betere kracht en lenigheid.  Het uithoudingsvermogen komt bij pilates minder aan bod, hiervoor zijn de oefeningen dan weer niet krachtig genoeg.

 

Aangewezen voor:

Kinderen, jongeren of volwassenen, zowel met (voornamelijk rug- en nekklachten) als zonder lichamelijke klachten.

Jouw specialist

  • Lieselot

    Lieselot

EEN AFSPRAAK MAKEN?

We helpen je graag verder, vul ons contactformulier in met een duidelijke beschrijving van jouw klachten. Zo kan de relevante specialist een afspraak maken.

CONTACTEER ONS